Sağlık

Sağlık-Sen’den Refah Payı Talebi: Mücadele Sürüyor!

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, haziran ayı enflasyonu sonrasında belirlenen memur maaşları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Doğan, “Kiralara yapılan zam oranı yüzde 44. Kamu çalışanlarına yapılan zam ise sadece yüzde 15. Biz, refah payı talep ediyoruz ve bu isteğimizi toplu sözleşme masasına götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen, çevrimiçi bir ‘Toplu Sözleşme Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi. Toplantıya, 81 ildeki şube başkanları, şube yönetim kurulu üyeleri ve temsilciler katıldı. Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, toplu sözleşme talepleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Genel Başkan Doğan, toplantıda, “Sağlık-Sen, yılın 365 günü ehliyetin, hemşirenin, hekimin yanında yer alıyor. 112 istasyonlarında, sosyal hizmet merkezlerinde ve tüm diğer sahalarda fedakarca çalışan teşkilatımızın her bir bireyini kutluyorum” dedi.

Doğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Kiralara gelen zam oranı yüzde 44 iken, kamu çalışanlarının aldığı zam oranı yüzde 15. Bu durum adil değil. Refah payı talep ediyoruz ve bu isteğimizi Toplu Sözleşme masasına taşıyacağız. Her bir talep bizim için son derece kıymetli. Üzerimizde 850 bin sağlık ve sosyal hizmet profesyonelinin sorumluluğu var. Hekimlerin, hemşirelerin, ebenin hakkını almak için mücadele etmekteyiz ve bu mücadeleyi toplu sözleşme masasında da sürdüreceğiz. Nöbet ücretlerinin artırılması, taban, tavan, destek ve teşvik ek ödemelerin artırılması gibi önemli taleplerimiz var. Ayrıca, 112 çalışanlarının yemek ücretlerinin yükseltilmesini istiyoruz. Gece Çalışma Tazminatı da talep ettiğimiz konular arasında. Gece çalışmanın, gündüz çalışmayla eşdeğer olmaması gerektiğine inanıyoruz. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) normlarına dayanarak, gece 20.00 ile 06.00 saatleri arasında geçerli olan süreler için artırımlı ödeme yapılmasını talep ediyoruz ve bu konuda üniversitelerle de iş birliği yaptık. Elde edilen çalışmayı, toplu sözleşme aşamasında Kamu İşveren Heyeti ile paylaşacağız.”

Geçmişte yapılan toplu sözleşmelerde önemli kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Doğan, “Bu toplu sözleşmede de başarılı sonuçlar elde etmek için azimle mücadele edeceğiz. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişiklik yapılması için yoğun bir çaba içindeyiz. Bu yasanın, kamu çalışanlarının haklarını koruması ve adaleti sağlaması öncelikli hedefimiz” diye belirtti.

Doğan, “Toplu sözleşme süreci ilerlerken, bu sürecin yalnızca bir mali pazarlık olmadığını; aynı zamanda bir emek onuru, meslek saygınlığı ve kamu hizmeti mücadelesi olduğunu biliyoruz. Umuyoruz ki bu masada, yalnızca rakamlar değil, nöbet tutan ve ailelerinden ayrı kalan sağlık profesyonellerinin talepleri de karşılanacak. Biz, bu masada yetkimizin gücü, birliğimizin iradesi ve sahanın sesiyle yer alacağız. Orada, taleplerimizin karşılık bulması için yoğun bir çaba göstereceğiz. Gerekçelerimizi anlatıyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerine mahçup olmamak için mücadelemizi son damlasına kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu