Ekonomi

Mersin’in Geleceği İçin Vizyoner Hamleler!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mersin’in eğitimden sanayide yeşil dönüşüme, kümelenmeden dijitalleşmeye kadar birçok alanda geleceğini şekillendirecek önemli adımlar attığını vurguladı. Bu bağlamda, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır ve tüm yönetim kurulunu, meclis üyelerini ve çalışanları yaptığı vizyoner çalışmalardan dolayı kutladı.

Hisarcıklıoğlu, Dünya Odalar Federasyonu ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı sıfatı ile gerçekleştirdiği Mersin ziyaretinde, Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yenişehir TOBB Ortaokulu’nun açılışlarını da üstlendi. Mersin Valisi Atilla Toros’a hayırlı olsun ziyaretinde de bulunan Hisarcıklıoğlu, MTSO meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıya ev sahipliği yapan MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır ile Meclis Başkanı Hamit İzol, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe oda başkanları da hazır bulundu. MTSO meclis toplantısında, Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgen, işletmelere sunulan krediler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantı, meclis üyelerinin sorularıyla sona ererken, Başkan Hisarcıklıoğlu’na hatıra hediyeleri verildi.

Hisarcıklıoğlu, Mersin’in ticaret ve sanayi alanındaki gelişmelerini övgü dolu sözlerle değerlendirdi. “Mersin’deki oda ve borsa başkanları müthiş çalışmalar yürütüyor” diyen Hisarcıklıoğlu, dünya genelindeki standartlarla Mersin’deki hizmetlerin aynı kalitede olduğunu belirtti. Ayrıca, TEPAV ile yürütülen projelerin önemini de vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, ekonomik talepler doğrultusunda KGF’nin yeni bir kredi paketi üzerinde çalıştığını açıklayarak, onay sürecinin ardından oda başkanlarına bilgi verileceğini bildirdi.

MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, toplantıda Çukurova Bölgesi’nin son dönemde yaşadığı soğuk hava koşulları ve bu durumun tarım üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi. Mersin’in ekonomik çeşitliliği üzerine yaptıkları çalışmalarla sektörlerde kümelenme ve verimlilik konularına odaklandıklarını ifade eden Çakır, yeşil dönüşüm ve dijital ekonomiyi ön plana çıkardıklarını belirtti.

Çakır, Mersin’in uluslararası ticaret başarısını da gündeme getirerek, geçen yıl 10 milyar doları aşan ihracatıyla Türkiye’nin en çok ihracat yapan 7’inci kenti konumuna yükseldiğini aktardı. Mersin’in, Türkiye’nin ilk serbest bölgesini kurmuş bir şehir olduğunu hatırlatan Çakır, tarım ve sanayideki projelerle de dikkat çekti.

Mesleki eğitimde “Mersin Modeli” adını verdikleri projeleri de hayata geçirdiklerini vurgulayan Çakır, gençleri gelecekte iş gücü arasında yer alacak niteliklerle donatmaktan bahsetti. DAHİ Mersin projesi ile gençlerin sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda yetişmeleri için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

2025 yılını “Sanayide Yeşil Dönüşüm Yılı” ilan ettiklerini söyleyen Çakır, bu bağlamda iklim değişikliği ve çevresel etkilere karşı sürekli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, sosyal projelere ve eğitim alanındaki işbirliklerine önem verdiklerini aktardı.

Çakır, Mersin ekonomisinin birlik ve beraberlik içerisinde büyüdüğüne vurgu yaparak, ilçelerin ekonomik gelişim potansiyellerine dikkat çekti. “Mersin’in ekonomik anlamda güzel olan her şeyi bu birlikteliğin bir sonucudur” dedi. Temasların ve işbirliklerinin artarak devam edeceğini ve Mersin’in geleceği için en iyi hizmeti sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Mersin OSB, Tarsus OSB ve

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu