Ekonomi

Dijital Benim İşim: Deprem Bölgesindeki Kadınlara Destek

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Vodafone Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Dijital Benim İşim” projesinin yeni dönemine ait bir dizi dijital sınıf açılışı, depremzede 11 ilde hayata geçirildi.

Proje kapsamında açılışlar, Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen bir toplantıda duyuruldu. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete ve Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel katıldı. Aynı anda yapılan dijital sınıf açılışları, bu illerdeki eğitim çalışmalarının hızlandırılmasını amaçlıyor.

Dijitalleşmenin toplum üzerindeki olumlu etkilerini artırmak ve kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek hedefiyle hayata geçirilen projede, bugüne kadar 21 ildeki 155 halk eğitimi merkezinde 300’den fazla eğitmen tarafından yaklaşık 35 bin kadın kursiyere Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri verilmiştir.

Eğitimi tamamlayan 86 kadın kursiyer, Vodafone Türkiye Müşteri Hizmetleri’nde istihdam edilme fırsatı buldu. Ayrıca, projede düzenlenen Dijital Pazarlama Kampanya Yarışmaları’nda dereceye giren 9 kursiyere toplamda 80 bin lira sermaye desteği sağlandı.

Yeni dönemde, 43 milyon liranın üzerinde sosyal değer üreten projenin, deprem bölgesinde 11 ilde 11 dijital sınıf açılması hedefleniyor. Bu illerde toplam 15 bin kadının eğitim programlarına dahil edilmesi bekleniyor.

Açılışta bir konuşma yapan Cengiz Mete, Bakanlık olarak “Hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim” anlayışını benimsediklerini vurguladı.

Mete, Türkiye genelinde 1000 halk eğitim merkezi ve 32 olgunlaşma enstitüsüyle 3 bin 740 yaygın eğitim kursu programı sunduklarını belirtti. Bu programların, mesleki ve sosyal gelişim alanında bireylere önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Vodafone Vakfı ile yürütülen Dijital Benim İşim Projesi’nin kadınların dijital yeteneklerini artırmayı amacıyla önemli bir kamu-özel sektör işbirliği örneği olduğunu belirten Mete, bu projeyle on binlerce kadının dijital farkındalığını artırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ise, amaç odaklı bir şirket olarak dijital geleceği toplumun her kesimine ulaştırmak için çalıştıklarının altını çizdi. “Dijital Benim İşim” programının bu hedefle geliştirilen bir işbirliği olduğunu ifade eden Süel, kadınların dijital okuryazarlık becerileri kazanmalarına ve sosyal hayatta güçlenmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Süel, projeyle şimdiye kadar 21 ilde 35 bine yakın kadına eğitim verildiğini ve projenin etkilerini düzenli olarak ölçümlediklerini de vurguladı. Ayrıca, deprem bölgesinde 3 ilde eğitim konteynerleri kurularak, eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.

Bu dijital eğitim programlarında, kadın kursiyerlere 30 saatlik “Dijital Okuryazarlık” ve 44 saatlik “Dijital Pazarlama” eğitimi verileceği planlandı. Eğitimlerin, hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu