Teknoloji

Humane’in CosmOS ile Giyilebilir Cihaz Yeniliği




Beklentileri karşılamakta güçlük çeken yapay zeka odaklı giyilebilir cihaz Ai Pin’in arkasındaki şirket olan Humane, bu kez CosmOS işletim sistemi ile dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Humane, diğer teknoloji şirketlerinin yapay zeka temelinde geliştirilmiş CosmOS işletim sisteminden yararlanarak yeni ürünler üretmesini teşvik etmek istiyor. Şirket, yukarıda yer alan video ile CosmOS’un yeteneklerini ön plana çıkarırken, bu sistemin akıllı televizyonlar, akıllı hoparlörler ve otomobiller gibi cihazlara entegre edilebileceğini vurguluyor. Sesli iletişimi merkezi bir konu haline getiren CosmOS’un, akıllı televizyonlardaki görüntüleri analiz edebilmesi ve buna yanıt verebilmesi yeteneği sergilendi. Yakın bir zamanda bir SDK ile kullanıcıların erişimine açılması planlanan sistem, önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. Ai Pin’den ilk etapta 100 bin adet satış hedeflenirken, şimdiye dek yalnızca 10 bin ünite satışı yapılabildi. Bu arada Humane, Ai Pin’in fiyatını 700 dolardan 500 dolara düşürdüğünü de bildirmişti. Ürün halen aylık 24 dolarlık bir abonelik gerektiriyor ve artık birlikte gelen şarj kutusu ve ekstra bataryalarla sunulmuyor.

Humane, daha önce olumsuz bir durumla gündeme geldi. Kullanıcılara gönderilen bir e-posta ile Ai Pin ile birlikte gelen şarj kutusunun yangın tehlikesi taşıdığı belirtildi. Şirket, bu şarj kutusunun kesinlikle kullanılmaması gerektiğini ve cihazdaki bataryanın bir hücresinde sorun olduğunu bildirdi.

Bu cihaz hakkında dikkat çeken yorumlardan biri ünlü YouTuber MKBHD’ye ait. Cihazla ilgili yayınladığı inceleme videosuna, “Şimdiye Kadar İncelediğim En Kötü Ürün… Şimdilik” başlığını atan MKBHD, mevcut deneyimin oldukça olumsuz olduğunu aktarıyor. Ancak, gelecekte yapılacak güncellemeler ile deneyimin iyileşebileceğini belirterek umut taşıdığını ifade ediyor. Bununla birlikte, Ai Pin’in yavaş çalışma hızı, vaat ettiği birçok işlevi yerine getirememe durumu, kötü pil ömrü ve ısınma sorunları, cihazın geleceği hakkında düşündürücü bir tablo çiziyor. Telefonların yerini alabilmesi için yüksek ihtimalle birkaç yıl daha gelişim sürecine ihtiyaç duyulması gerektiği belirtiliyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu