Ekonomi

Dünya Saatçilik Günü: Gelenek ve Farkındalık

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi Başkanı Mahmut Şevket Arıkan, Dünya Saatçilik Günü’ne verdikleri destekle sektörde farkındalık yaratmayı hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca, saatçilik mesleği ve mikromekanik teknolojisinin eğitimine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla Bursa’da kurulan Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın Başkanı Hayrettin Akpınar da, bu özel günün önemine dikkat çekti. Vakıf merkezinde, “Dünya Saatçilik Günü”ne özel etkinlikler düzenleyeceklerini duyurdu.

10 Ekim, Dünya Saatçilik Günü olarak kabul edildi

“MUTLULUK DUYUYORUZ”

Tüm Saatçi İşadamları Derneği (TÜSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kadri Aydın, 10 Ekim’in “Dünya Saatçilik Günü” olarak kabul edilmesi dolayısıyla duyduğu mutluluğu ifade etti. İTO Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi Meclis Üyesi Dr. M. Çağrı Gündoğdu da, saatçiliği şöyle tanımladı: “Zamanı ölçmenin ötesinde, hayatımızın en önemli anlarını hatırlatan, bileğimizde ve kalbimizin üzerinde taşıdığımız, bazen bir hayatı ve ulusu kurtaran, yaşam alanlarımıza eşlik eden vazgeçilmez tamamlayıcılarımız olan saatlerle iştigal eden anlamlı bir meslek.”

10 Ekim, Dünya Saatçilik Günü olarak kabul edildi

“DEDEDEN TORUNA BİR GELENEK”

Gündoğdu, saatçiliğin geçmişten günümüze, dededen toruna geçen nadir mesleklerden biri olduğuna vurgu yaptı. Saatçiler olarak, bu mesleği yalnızca bir iş olarak değil, bir hayat yolculuğu olarak gördüklerini belirtti. Saatçiliğin anlam ve öneminin tek bir güne sığdırılamayacağına ancak böyle bir günün sektörel farkındalık yaratmasına olanak sağlanacağını dile getirdi. İTO Saatçilik ve Gözlükçülük Meslek Komitesi Meclis Üyesi Dr. M. Çağrı Gündoğdu, 10 Ekim Dünya Saatçilik Günü fikrine destek veren İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu üyelerine, ayrıca Mahmut Şevket Arıkan ve tüm komite üyelerine teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu