Gündem

Dilan Polat’ın Franchise Operasyonunda Dolandırıcılık!

Bağcılar’da ‘ Dilan Polat‘ markası altında franchise usulü bir güzellik merkezi açma amacı güden Erdener Aktaş, iddiaya göre isim hakkı için 18 milyon lira talep edildiğini öne sürdü. Aktaş, Polat ailesine mali yükümlülüklerini yerine getirmek için 13 milyon 350 bin lira değerinde 13 çek keserken, ayrıca 3 milyon lira da nakit para verdi. Dilan ve Engin Polat çiftinin gözaltına alınarak tutuklanmasının ardından ise Aktaş, çeklerini geri alamadı. Verdiği çeklerin başka kişilere ciro edildiğini öğrenen Aktaş, dolandırıldığını ifade etti. Soruşturma çerçevesinde Polat ailesinin şirketlerine kayyım atanmasıyla birlikte Aktaş, yaklaşık 17 milyon lira yatırım yaptığı şubeyi açma fırsatını da kaybetti. Çekleri ciro edilen kişiler, Aktaş hakkında haciz işlemlerine başladı.

Erdener Aktaş, iki dairesinin, iki aracının ve Beyazıt’taki dükkân hisselerinin haczedilmesinin ardından, Engin Polat’ın babası Sezgin Polat tarafından uzlaşma için çağrıldı. Aktaş’tan sorunun çözülmesi amacıyla 4 milyon lira daha talep edilen duruma itiraz eden Aktaş, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Avukat Sevinç Horoz ve bir aracının hakkında suç duyurusunda bulundu. Gelişmeleri anımsatan Aktaş, “Yaklaşık 2 senedir süren bir süreçte, açamadığımız dükkanı kapatıyoruz. Mükl sahiplerimizin dahi bu konudaki vicdanı daha yüksek oldu” şeklinde konuştu.

Aktaş, Bağcılar’da Dilan Polat markası altında kurmayı planladığı güzellik merkezi için yaklaşık 17 milyon lira yatırım yaptığını kaydetti. Ancak şube henüz faaliyete geçmeden, yükümlülüklerini karşılamak üzere Polat ailesine çek verdi. Polat ailesinin gözaltına alınması ve şirketlerine kayyum atanmasından ötürü şubeyi açamadığını belirten Aktaş, vermiş olduğu çeklerin başka ticari işlemlerde kullanıldığını ifade etti.

İddialara göre, Polat ailesi, Aktaş’ın çeklerini Sultanbeyli’deki bazı gayrimenkullerin ödemelerinde kullandı ve bu çekler, Aktaş’ın tanımadığı kişilere ciro edildi. Bu durum Aktaş’ın haciz davalarıyla karşı karşıya kalmasına neden oldu. Aktaş, Polat ailesinin kayyum altında olduğu dönemde çeklerin piyasaya sürülmesini hukuksuz olarak nitelendirirken, Polat ailesinin cezaevinden çıktıktan sonra 100’e yakın şube sahibinden “İtibar düzeltmek” adı altında para toplandığını öne sürdü. Bu paraların hukuksuz bir şekilde avukatın hesabına aktarıldığını söyleyen Aktaş, vaatlerin yerine getirilmediğini belirtti.

Yaşadıklarını anlatan Aktaş, “Dilan Polat Bağcılar şube sahibiyim ve açılmayan bir şubenin sahibiyiz. Hikayemiz mağduriyetle başladı ve dolandırıcılıkla devam etti. Gayriresmi anlaşmalar yaptığımızdan haberdar değildik” diyerek süreçte yaşadığı zorlukları dile getirdi. Çek defterlerini aldıklarını ancak bunun karşılığında ne alacaklarını, ne de makbuz aldıklarını ifade etti.

Aktaş, Engin Polat’a güvendiğini belirterek, konkordato sürecinden çıktığını ve çeklerinin geleceğini umarak normal hayata döneceğini düşündüğünü kaydetti. Fakat söz verilen tarihte çeklerin gelmediğini aktaran Aktaş, Polatlar ile iletişimde sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

Sezgin Polat ile de görüştüğünü ifade eden Aktaş, tanımadığı bir inşaatçının masasına davet edildiğini söyledi. Çeklerin, gayri resmi belgelerle farklı yerlerde kullanıldığını ve sonuç olarak yaşadığı mağduriyetlerin katlandığını dile getirdi.

Aktaş, “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu