Dervişoğlu: Türkiye’nin Geleceği Belirsiz!
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti heyetinin İmralı Adası’na düzenlediği ziyaret sonrası yaptığı açıklamalarda, “Kimin ne istediği belli olmadan, bazı adresler göstererek, ‘Türkiye’nin geleceğine dair bir yol haritasını müştereken oluşturuyoruz’ algısının yaratılmasını kabul etmiyorum.” şeklinde konuştu.
Dervişoğlu, partisinin Etimesgut İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıda, partilerinin varlığını sona erdirmek ve siyasi ömrünü kısıtlamak isteyenlerin olduğunu iddia etti.
Siyasetin, gidenlerle değil, kalanlarla yürütüldüğünü belirten Dervişoğlu, 2025 yılının İYİ Parti için ‘şahlanış yılı’ olacağını ifade etti. Özellikle emeklilerin, dul ve yetimlerin, gençlerin yanı sıra dar gelir gruplarının yaşadığı sorunlara dikkat çekeceklerini kaydetti.
Dervişoğlu, Türkiye’nin ciddi ekonomik sorunları olduğunu vurgulayarak, “22 bin 104 lira asgari ücretle geçinmek mümkün mü? 12 bin 500 lira emekli maaşıyla ne yapılabilir? Girdi maliyetleri yükselmişken, çiftçilerimiz ürün alıp evine ekmek götürebilir mi? Gençlerimiz işsiz ve başka ülkelerde gelecek arıyor.” ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine ilişkin açıklamaları hakkında, “Dün, devlet yetkilileriyle ziyareti gerçekleştirenler bir araya gelip ortak bir metin hazırladı. O metni inceleyeceğim ve içindeki Türkiye Cumhuriyeti’nin beklentileri ile zıt olan unsurları halkla paylaşacağım.” dedi.
Bir gazetecinin, “Teröristbaşı Öcalan’ın çağrısı, Bahçeli ve Erdoğan’ın paradigmasına olumlu katkı sunmaya hazır mısınız?” şeklindeki sorusuna Dervişoğlu, “Paradigmanın ne anlama geldiğini bilmiyoruz. Abdullah Öcalan’dan ne istendiğini anlamış değilim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Öcalan’dan ne bekliyor?” sözleriyle cevap verdi.
Dervişoğlu, DEM Parti heyetinin açıklamasında geçen “Bu katkıların en önemli zeminlerinden biri de şüphesiz TBMM olacaktır.” ifadesine de değinerek, “TBMM’nin konuyla ilgili magazinel haberlerden öte bir bilgisi yok. Dolayısıyla, TBMM’nin inisiyatif alması gerekmektedir. Ancak bütçe görüşmelerinde dahi mevcut bütçenin bir rakamını ya da metindeki bir virgülü değiştirmekte sorun yaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Tüm meselelerin açıkça tartışılması gerektiğine dikkat çeken Dervişoğlu, “Herkesin ne istediği bilinmeden, belli adreslere referanslar vererek ‘Türkiye’nin geleceğine dair bir yol haritası oluşturuyoruz’ algısının yaratılması kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, akıl arayan bir ülke görüntüsünden kurtulmalıdır.” dedi.
Dervişoğlu, 2025 için belirlenmesi öngörülen asgari ücrete ilişkin soruları yanıtlayarak, önceki açıklamalarında asgari ücretin 28 bin liranın altında olmaması gerektiğini belirttiklerini hatırlattı. Asgari ücret belirleme sürecinin “dayatmacı” bir tavırla yürütüldüğünü savunarak, “TÜRK-İŞ, tespit komisyonuna katılmayacağını duyurdu. Çalışanları temsil eden kurumlar yok sayılıyor. İşçilerimiz ve sabit gelirli vatandaşlarımız büyük ekonomik zorluklarla karşı karşıyken bu hükümetin bunu umursamadığı açık.” ifadelerini kullandı.