Teknoloji

OpenAI’den ChatGPT’ye Yeni Görev Yüklü Özellik!


Yapay zeka alanında öncü isimlerden biri olan OpenAI, bugün düzenlediği bir canlı yayında ChatGPT için müjdeli yeni özelliklerini açıkladı.

Bu duyurular arasında en dikkat çekici gelişme, ChatGPT Agent adındaki yapay zeka sistemi oldu. Şirketin özel olarak geliştirdiği bu model, kendi bilgisayarını kullanabilme özelliği ile çok sayıda araçtan faydalanabiliyor. Çok aşamalı ve karmaşık görevleri etkin bir şekilde yerine getirdiği belirtilen Agent, internet ve tarayıcı erişimine sahip olarak sanal bir asistanlık görevi üstleniyor. Otomasyonlar oluşturabilen ve rezervasyon ya da e-posta gönderme gibi temel görevleri kullanıcı onayı alarak gerçekleştirebilen sistem, aynı zamanda “Operator” ve “Deep Research” adlı sistemleri geliştiren ekiplerin iş birliği sonucu ortaya çıktı. Şu an itibariyle herhangi bir finansal işlem gerçekleştiremeyen ChatGPT Agent, Pro, Plus ve Team kullanıcılarına kademeli bir şekilde açılacak. OpenAI CEO’su Sam Altman, bu sistemin karmaşık görevleri yerine getirirken bilgisayar kullanmasını izlemeyi büyük bir yapay genel zeka (AGI) anı olarak değerlendirdi.

ChatGPT can now do work for you using its own computer.

Introducing ChatGPT agent—a unified agentic system combining Operator’s action-taking remote browser, deep research’s web synthesis, and ChatGPT’s conversational strengths. pic.twitter.com/7uN2Nc6nBQ

— OpenAI (@OpenAI) July 17, 2025

ChatGPT, bugün “kayıt modu” adlı yeni bir özellikle gündeme geldi. Mac uygulamasında sunulan bu özellik, Plus abonelerine açıldı ve toplantıların, beyin fırtınalarının ve fikirlerin kaydedilmesine, deşifre edilmesine ve özetlenmesine olanak tanıyor. Mikrofon ve sistem sesine erişim gerektiren bu modda, başkalarını kaydetmeden önce izin almak önem arz ediyor. Kayıt modundan elde edilen notlar ve deşifreler, yeni sohbetlerde referans olarak kullanılabileceği gibi, kullanıcı onayı ile modellerin iyileştirilmesine de katkı sağlayabilir. Ayrıca, test edilmeye başlanan “Study Together” özelliği de dikkat çekiyor. Bu özellik, kullanıcıların ChatGPT ile soru-cevap şeklinde etkileşimde bulunarak ders çalışmasına olanak tanıyacak. ChatGPT’nin konunun öğrenilip öğrenilmediğini test etmek amacıyla kullanıcılara sorular yönelteceği öngörülüyor. Henüz ne zaman tanıtılacağı belli olmayan bu özelliğin, grup çalışmalarına da destek verebilme potansiyeli bulunuyor. Şu an için de milyonlarca kişi, ChatGPT ve diğer yapay zeka sistemlerini ders çalışmak amacıyla kullanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu