Gündem

Renault, Çin’de Elektrikli Araç Ar-Ge Merkezi Açtı!

SHANGHAİ, 18 Ocak (Xinhua) — Fransız otomobil üreticisi Renault Grubu, Çin’de elektrikli araç geliştirmek amacıyla ilk araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezini faaliyete geçirdi.

Renault Grubu CEO’su Luca de Meo, Xinhua’ya verdiği röportajda, yaklaşık 150 çalışanın istihdam edildiği Şanghay’daki Gelişmiş Çin Geliştirme Merkezi’nin, Avrupa pazarına yönelik elektrikli araçlar üzerinde çalıştığını belirtti. Merkezde üstünde çalışılan projelerden biri de, 2026 yılında yaklaşık 20.000 euronun (yaklaşık 20.584 ABD doları) altında bir fiyatla piyasaya sürülmesi öngörülen Twingo E-Tech elektrikli modelinin prototipidir.

Çin’in elektrikli araç sektöründeki araştırma ve geliştirme hızını, maliyet etkinliğini ve ileri teknoloji seviyesini öven de Meo, Avrupa’daki otomobil üreticilerinin Çinli iş ortaklarıyla işbirlikleri kurmasının önemine dikkat çekti.

CEO, Gelişmiş Çin Geliştirme Merkezi’nin kurulma amacının, söz konusu avantajları Renault Grubu’nun Avrupa pazarına yönelik ürün geliştirme süreçlerine entegre etmek ve böylece küresel rekabet gücünü artırmak olduğunu ifade etti.

Mühendislik, tedarik ve maliyet muhasebesine odaklanan uzman ekiplerden oluşan merkezin gelecekteki genişleme planları da bulunuyor. Ekiplerin ana görevleri arasında keşif, tedarikçi ağlarının oluşturulması ve araç ile sistem geliştirme süreçlerini hızlandırmak yer alıyor.

Çin’in elektrikli araç teknolojisi ve tedarik zincirinde, özellikle batarya teknolojisindeki gelişmeleri vurgulayan de Meo, Renault Grubu’nun Çin’in en büyük batarya üreticisi CATL ile olan ortaklığını güçlendirdiğini belirtti.

Çin Otomobil Üreticileri Birliği’ne göre, geçen yıl 12 milyondan fazla araç üretimi ile Çin, dünyanın en büyük yeni enerjili araç üreticisi ve satıcısı olma konumunu sürdürmektedir.

Çin otomotiv endüstrisindeki önde gelen kuruluşlara da değinen de Meo, “Bazıları otomobil meraklıları için gerçekten ilgi çekici bir yaratıcılığa sahip. Rakip olsalar da, bizim için ilham kaynağıdırlar.” şeklinde konuştu.

Renault Grubu’nun Çin mühendislik sistemi ile işbirliğinin sağladığı avantajları anlatan CEO, “Dört yıl önce şirkete geldiğimde otomobilleri 48-60 ay arasında üretiyorduk. Şimdi bu süre, üçte birine inmiş durumda. Örneğin, Twingo’nun geliştirilmesi iki yıldan daha kısa bir süre alacak.” diyerek süreçteki iyileşmeleri aktardı.

1898 yılında kurulan ve birçok markaya sahip olan büyük bir uluslararası otomotiv grubu olan Renault Grubu, 2024 yılı itibarıyla bir önceki yıla göre %1,3 artışla 2,26 milyonun üzerinde küresel araç satışı öngörmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu